Plafondverlichting plaatsen bij een spanplafond

Het verlichtingsplan van een ruimte heeft veel invloed op de uiteindelijke beleving van de ruimte. We willen aan de ene kant een warme ruimte zonder veel felle lampen. Aan de andere kant willen we fel licht op sommige plekken waar we lezen, koken of werken. Het bepalen van een goed verlichtingsplan en de daarbij horende plafondverlichting is daarom iets om bij stil te staan. Bij Mondea denken we graag met u mee over het verlichtingsplan. Vervolgens kunnen we het spanplafond volledig aanpassen naar uw gewenste verlichtingsplan.

plafondverlichting onder een spanplafond

Wanneer u weet waar de verlichting geplaatst gaat worden kunnen wij het spanplafond klaarmaken. Om spotjes te installeren snijden wij kleine openingen in het doek. Vervolgens worden de armaturen hier netjes in verwerkt. Het materiaal waarvan het spanplafond is gemaakt is dusdanig sterk dat het zijn kracht behoudt. Het is dus mogelijk om later nieuwe lichtpunten toe te voegen, zonder dat het plafond slap wordt. Naast spotjes kan ook LED verlichting worden aangebracht. We kunnen tevens voorzien in LED strips. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de randen van het plafond voorzien van een lichtrand. Hieronder ziet u wat voorbeelden van plafondverlichting onder het spanplafond:

Plafondverlichting achter een spanplafond

Redelijk uniek bij een spanplafond is dat de verlichting ook achter het plafond kan worden geplaatst. We kunnen ook bepaalde zones van het plafond verlichten. Door op sommige plekken een materiaal te gebruiken dat meer licht doorlaat kunnen er bijzondere ruimtes worden gerealiseerd. Met deze optie creëren we een lichtbron waarvan de bron niet zichtbaar is. Een andere optie is om een spanplafond te bedrukken en vervolgens ook delen te verlichting van achterkant. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van projecten waar verlichting achter het plafond is geplaatst.

Licht plafond

Verlichting achter plafond

Heeft u een vraag? Of vrijblijvend een offerte ontvangen?

Met vragen kunt u ons bereiken op: 0591 394 252, mailen naar: info@mondea.nl of gebruik maken van het contact formulier is natuurlijk ook mogelijk. We geven u graag alle benodigde informatie en kunnen ook een helder kostenplaatje opstellen voor uw ruimte.