open-trap-renovatie

Open traprenovatie in uw woning

Waarom een open traprenovatie in uw woning?

Een open trap is een prachtige toevoeging voor uw huis. Of uw trap zich nou in uw gang bevindt in in uw woonkamer: een mooie open trap is per definitie een sterke eyecatcher. Het goed onderhouden hiervan is dan ook een verstandig idee. Soms kan het dan toch voorkomen dat renovatie nodig is. Hoe kan uw open trap worden gerenoveerd?

Wat is een open trap?

Een open trap is een trap zonder stootborden. Doordat je door de trap heen kunt kijken, zorgt de trap ervoor dat deze de ruimte minder ‘onderbreekt’. Op deze manier overlappen ruimtes meer en zijn ze meer open en ruimtelijk voor het gevoel. Waar ze voorheen vaak werden gebruikt als zoldertrap, zijn ze tegenwoordig ook steeds vaker in woonkamers te vinden.

De vele opties bij een open traprenovatie: enkelzijdige renovatie

Het renoveren van een open trap kan op vele manier. In grote lijnen spreken we van enkelzijdige renovatie en volledige renovatie. Bij enkelzijdige renovatie wordt elke trede voorzien van een nieuwe overzettrede. De achterkant wordt dan afgewerkt met een hoeklat voor een prachtig resultaat. Hiermee blijven de onderkant en een deel van de achterkant van de trap zoals deze al was. Het advies hierbij is altijd om deze mooi te schilderen voor een blijvend resultaat.

De vele opties bij een open traprenovatie: volledige renovatie

Bij de volledige renovatie van een open trap, hebben we het over het rondom bekleden van de treden. Er worden dan ook aan de onderkant van de treden decorplaten geplaatst met een ontwerp naar uw keuze. De achterkant wordt voorzien van een U-kap die de overzettrede helemaal sluit. Daarmee krijgt uw trap een compleet nieuwe look en stijl.

Open traprenovatie van Mondea

Wij zijn een echt familiebedrijf. En dat zijn we al meer dan 30 jaar. Wij renoveren uw trap met precisie, geduld en vakmanschap. Wij kunnen uw open trap volledig naar uw wens renoveren en herstellen. We kunnen er zelfs, als u dat wilt, binnen één dag een gesloten trap van maken. Bij ons krijgt u maatwerk zonder rommel en hak- en breekwerk. Hierbij beloven we een uitstekend eindresultaat waar u nog lang en veel plezier van heeft!

Benieuwd geworden naar wat we voor uw open trap kunnen doen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op via 085 4894792. U kunt ons ook mailen op info@mondea.nl. U bent natuurlijk ook van harte welkom om het contactformulier hier op de website in te vullen.