Veel gestelde vragen over spanplafonds

Loopt u met bepaalde vragen rond over spanplafonds? Wij beantwoorden deze graag voor u. Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen over spanplafonds. Of neem persoonlijk contact met Mondea op als u direct antwoord wenst op een vraag over uw spanplafond!

We beginnen meteen met de meest gestelde vraag. Wat is het nu eigenlijk? Het woord zelf zegt het al voor een groot deel. Een spanplafond is een plafond dat is gemaakt van een flexibele kunststof, dit materiaal wordt in de ruimte strak gespannen. Dit soort plafond kan onder uw huidige plafond worden gespannen en biedt dus de mogelijkheid uw oude plafond zonder hak- of breekwerk te verbergen/vervangen. Heeft u dus last van een verouderd of beschadigd plafond? Dan kan dit de oplossing zijn! We krijgen vaak ook meteen de vraag of een dergelijk plafond wel dezelfde uitstraling heeft als een normaal plafond. Het antwoord is ‘ja’. We gebruiken namelijk een materiaal dat, wanneer goed gespannen, lijkt op een kaarsrecht, normaal plafond.

Spanplafonds van Mondea voldoen aan alle brandveiligheidseisen. Het materiaal dat wordt gebruikt voor de spanplafonds is uiterst brandveilig. Wilt u meer weten over de veiligheid van een spanplafond van Mondea? Wij beantwoorden graag al uw vragen.

De kosten van een spanplafond zijn na een korte situatie analyse goed vast te stellen. Omdat wij maatwerk leveren krijgt iedereen een op maat offerte. De kosten zijn afhankelijk van:

  • De verlichting die u wenst.
  • Het aantal hoeken in een ruimte.
  • Het materiaal dat u kiest (hoogglans, mat, print, akoestisch).
  • Afwijkende vormen van de ruimte (zoals een ronde ruimte).
  • De randafwerking die u kiest (er zijn meerdere mogelijkheden).

Vanzelfsprekend kunnen we verlichting in het plafond inbouwen. Hierbij is er ontzettend veel mogelijk. U kunt van te voren precies bepalen waar u verlichting wilt hebben. Wij kunnen de lampen dan in het doek verwerken. We besteden hier extra veel aandacht aan de afwerking. Uw verlichting zit dus altijd precies zoals u het wilt zien. Het wegwerken van de bedrading is al helemaal gemakkelijk. Omdat we ruimte tussen het oude plafond en het doek kunnen houden. De bedrading zit netjes weggewerkt onder het spanplafond.

Onze spanplafonds worden gemaakt uit hoogwaardige en cadmiumvrij kunststof. Er zijn twee types spanplafond, de zogenoemde “warme” en “koude” spanplafonds.
De “warme” spanplafonds zijn gemaakt van een hoogwaardige elastische kunststof in hoogglans of mat, die onder warmte gespannen wordt. De “koude” spanplafonds zijn gemaakt van een geweven polyester-vezel met een PU-coating, deze zijn mat en maximaal c.a. 5 m breed.

Wij realiseren spanplafonds in onder andere slaapkamers, hallen, woonkamers, keukens en badkamers. Onze spanplafonds zijn namelijk geschikt voor warme, koude en vochtige ruimtes.

In principe kunnen in alle woningen spanplafonds geplaatst worden. De enige woningen waarin wij soms geen spanplafonds kunnen plaatsen, zijn (veelal oude) woningen, waarvan de hoeken scheef zijn, er grote buizen in geplaatst zijn of ongelijke kozijnen in de weg zitten. Vraag onze adviseur om een inspectie van uw woning, hij weet vaak een oplossing.

Onze specialisten kunnen op werkelijk elk plafond een spanplafond monteren. Hieronder vallen de plafonds van beton, hardboard, stucwerk en bijvoorbeeld schrootjes. Wij spannen ons plafond direct onder uw bestaande plafond, zodat daar niks mee hoeft te gebeuren.

Onze spanplafonds zijn gemaakt van flexibel, duurzaam en uiterst kwalitatief hoogwaardige kunststof. Hierdoor bestaat er geen enkel risico dat uw spanplafond gaat afbladderen of schilferen. U hoeft het dus ook nooit te schuren of te verven.

Wij monteren onze spanplafonds direct onder uw bestaande plafond. De ontstane tussenruimte bedraagt minimaal 3 centimeter en kan gebruikt worden als opbergplek voor bijvoorbeeld de kabels en draden van uw verlichting. Bij in het inbouwen van spots, luidsprekers e.d. zal er enkele centimeters meer ruimte nodig zijn.

Onze spanplafonds voldoen aan de DIN 54004 kwaliteitsnorm. Dit geeft aan dat ze beschikken over een zeer goede lichtechtheid. Kortom, ze verkleuren zo goed als niet door zonlicht (ultraviolette straling) of uw verlichting.

Ook spanplafonds verkleuren helaas door veelvuldig roken. Maar omdat onze spanplafonds zeer strak gespannen en egaal in vorm zijn, verkleuren ze ook egaal. Hierdoor valt een verkleuring vrijwel niet op. U kunt (uit voorzorg) ook kiezen voor een gekleurd spanplafond.

Onze spanplafonds zijn behandeld met een brandvertragende coating. Hierdoor gaan zij tijdens een brand niet branden, maar verkolen ze. Dit zorgt ervoor dat ze de brand niet verder uitzaaien.

Onze specialisten monteren uw spanplafond dusdanig stevig en vakkundig, dat uw plafond niet zichtbaar zal gaan zakken. Let wel, elk plafond heeft een iets lager gelegen middenstuk t.o.v. de zijkanten. Spanplafonds ook. Dit valt echter amper tot niet op.

Onze spanplafonds gaan zeker 20 jaar mee. Hiervoor hoeft u zelf vrijwel niets te doen. Het is voldoende af en toe uw spanplafond te reinigen met water of een fijn wasmiddel of een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. Afhankelijk van het type plafond. Na de installatie van uw spanplafond krijgt u vanzelfsprekend alle nodige informatie voor het onderhouden van uw spanplafond.

Heeft u een andere vraag?

Heeft u een andere vraag die hier nog niet tussenstaat? Neem dan contact met ons op zodat wij u direct van het juiste antwoord kunnen
voorzien. Bel naar 085 489 479 2 of stuur een mail naar info@mondea.nl en kom alles te weten over onze spanplafonds!