De meest gestelde vragen over spanplafonds

4 vragen over spanplafonds beantwoord

Mondea is al jaren bezig met het spanplafond. Wij weten alles wat er te weten valt over het product. Toch krijgen we ontzettend veel vragen van mensen. Vandaar dat we de 4 meest gestelde vragen wat extra aandacht willen geven. U vindt hier dan ook antwoord op de 4 belangrijkste vragen over spanplafonds.

1. Wat is een spanplafond precies?

We beginnen meteen met de meest gestelde vraag. Wat is het nu eigenlijk? Het woord zelf zegt het al voor een groot deel. Een spanplafond is een plafond dat is gemaakt van een flexibele kunststof, dit materiaal wordt in de ruimte strak gespannen. Dit soort plafond kan onder uw huidige plafond worden gespannen en biedt dus de mogelijkheid uw oude plafond zonder hak- of breekwerk te verbergen/vervangen. Heeft u dus last van een verouderd of beschadigd plafond? Dan kan dit de oplossing zijn! We krijgen vaak ook meteen de vraag of een dergelijk plafond wel dezelfde uitstraling heeft als een normaal plafond. Het antwoord is ‘ja’. We gebruiken namelijk een materiaal dat, wanneer goed gespannen, lijkt op een kaarsrecht, normaal plafond.

2. Hoe zit het met brandveiligheid?

Spanplafonds van Mondea voldoen aan alle brandveiligheidseisen. Het materiaal dat wordt gebruikt voor de spanplafonds is uiterst brandveilig. Wilt u meer weten over de veiligheid van een spanplafond van Mondea? Wij beantwoorden graag al uw vragen.

3. Hoe veel kost een spanplafond?

De kosten van een spanplafond zijn na een korte situatie analyse goed vast te stellen. Omdat wij maatwerk leveren krijgt iedereen een op maat offerte. De kosten zijn afhankelijk van:

  • De verlichting die u wenst.
  • Het aantal hoeken in een ruimte.
  • Het materiaal dat u kiest (hoogglans, mat, print, akoestisch).
  • Afwijkende vormen van de ruimte (zoals een ronde ruimte).
  • De randafwerking die u kiest (er zijn meerdere mogelijkheden).

4. Kan er verlichting worden ingebouwd?

Vanzelfsprekend kunnen we verlichting in het plafond inbouwen. Hierbij is er ontzettend veel mogelijk. U kunt van te voren precies bepalen waar u verlichting wilt hebben. Wij kunnen de lampen dan in het doek verwerken. We besteden hier extra veel aandacht aan de afwerking. Uw verlichting zit dus altijd precies zoals u het wilt zien. Het wegwerken van de bedrading is al helemaal gemakkelijk. Omdat we ruimte tussen het oude plafond en het doek kunnen houden. De bedrading zit netjes weggewerkt onder het spanplafond.